perjantai 30. lokakuuta 2015

Nara - bambipuisto

Viimeisinä Kiotopäivinä riitti vielä virtaa lähteä päiväretkelle Naran kaupunkiin. Junamatka paikallisjunalla kesti n. 40min. Naran asemalta bongattiin bussi, jolla päästiin joutuisasti Nara Parkkiin, joka oli kohteemme. Kyseessä oli mikäpä muukaan kuin temppelialue, mutta jonka houkutuslintuna tällä kertaa kesyt kauriit, jotka asuvat villinä ja vapaana alueella. Muustapa en juuri sitten kiinnostunutkaan. Pikkubambit oli niin söpöjä! Mutta uroskauriita piti varoa, ne vaanivat ja hiipivät takaa ja tuuppivat takamukseen! Vähänkö säikähdin! En myöskään lähtenyt syöttöhommiin, sillä ne jotka lähtivät, saivatkin seuraavan kaverin koko kierrokselle mukaansa. Selfie bambin kanssa jäi siis saamatta. Pääasiassa testailinkin uutta kameran objektiivia (Nikon 35mm/1,8), joka muuten ostettiin siitä Samin lempikaupasta Kiotosta.

Käveltiin takaisin keskustaan, löydettiin hyvä lounaspaikka ja ruokailun jälkeen otettiin juna takaisin Kiotoon. Ja taas kerran oli askelmittari täynnä ja matkalaiset levon tarpeessa.

Loppukaneettina Japanista voisin sanoa, että kohteliaisuus teki vaikutuksen. Vaikka ei mitään heidän puheestaan ymmärretty, ja varmasti tälläinen valkolainen on harvinaisempi ilmestys heille, niin myyjät kummartavat aina ja joka tilanteessa. Konduktööri kumartaa vaunuun astuessaan, ja jopa vaunusta poistuessaan. Julkisesta vessan kopistakin tuleva kumartaa jonossa seuraavalle. Ja Tokiossa ravintolan tarjoilija tuli ulos asti ja kumarsi niin kauan, kunnes me oltiin poistuttu kulman taakse.

Seuraavana ohjelmassa Hongkongin 4 päivän visiitin suunnittelu ja näyttää siltä että ensi töiksi metsästetäänkin mulle hammaslääkäriä.


-Hannakaisa





 











 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti