keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Huimaava Hongkong

Tarunhohtoinen Hongkong. Sinne on käynyt matkalaisten tie nousevan auringon maasta. Päällimmäiseksi tavoitteeksi päätettiin asettaa hampaiden kuntoon saattaminen. Hannakaisa päätti nimittäin viimeisinä Japanin päivinämme, että Hongkongiin päästyämme testataan välittömästi kuinka viisaudenhampaan päivä päivältä kivuliaampi ientulehdus saadaan hoidettua Aasiassa. Päätimme yhdessä tuumin, että kiinalaisen lääketieteen sijasta turvaudumme perinteiseen hammaslääketieteeseen. Kiitos Googlen löysimme paikallisen hammasklinikan läheltä hotelliamme ja vaadimme kovalla itseluottamuksella välitöntä hoitoa löydettyämme paikan. Diagnoosiksi vahvistui röntgen-säteilyttämisen jälkeen ientulehdus ja hammaslääkäri määräsi antibioottikuurin. Ohje oli palata asiaan mikäli kipu ei poistu kolmessa päivässä.

Lääkityksen voimin ja parantumisen toivossa lähdimme tutkimaan mitä kaupungilla on tarjota Japanissa jalkansa väsyttäneille matkailijoille. Itselläni oli hieman muistikuvia kaupungista kahdeksan vuoden takaisesta matkastani sinne. Muistojeni mukaan kaupunki on eloisa ja monimuotoinen sekä visuaalisesti että kulttuurillisesti. Sitä se oli selvästi vieläkin, mutta lisättynä muutamalla tuhannella manner-kiinalaisella turistilla. Voin vakuuttaa, että lehdistäkin lukemani jutut, joissa hongkongilaiset eivät ole olleet tyytyväisiä huonotapaisiin kiinalaisturisteihin, pitävät ainakin osin paikkaansa. Emämaan asukkaat osaavat pitää koko aika kovaa meteliä ja he liikkuvat todella suurina häröpallomuodostelmina selfie-tikkuinensa aivan joka puolella. Kyynärpäätaktiikka on heille tuttu tilanteessa kuin tilanteessa. Saimme todistaa eräänkin lounaan loppupuolella kuinka kiinalaisturistiryhmä seisoi kolmella sivulla pöytämme ympärillä ja huutelivat keskenään odottaessaan pöytämme vapautumista. Käytännössä he yrittivät ja onnistuivat savustamaan meidät omilta paikoiltamme pois. Pitemmän päälle tällainen voisi ärsyttää mutta onneksi olemme matkalla, jolla stressaaminen on kielletty.

Onneksi Hongkong on muuten mitä hienoin sekoitus länsimaista ja itämaista oloa ja eloa. Kolusimme sen mitä neljässä päivässä ehdimme ja keskityimme päänähtävyyksiin kuten Hong Kongin saaren pilvenpiirtäjien iltavalaistusten ihmettelyyn, Victoria Peakin sekä Ritzin Ozone 118 -baarin tarjoamiin näköaloihin. Lisäksi kävimme tutustumassa Sohon kujiin ja hurautimme sinne luonnollisesti kuuluisilla Central-Mid-levels -rullaportailla. Portaat ovat piiiitkät. Kaupungin tunnelma on tiivis johtuen väkimäärästä, mutta samalla jotenkin leppoisa. Moneen muuhun kaupunkiin verrattuna ihmisten kävelyvauhti on todella rauhallinen. Se vaatiikin hieman totuttelua länsimaiselta, joka on tottunut harppomaan lähes juoksuvauhtia paikasta toiseen. Kävimme myös sanomassa morot Ocean Park -huvipuistossa asuville panda-karhuille. Kyllä ovat niin suloisia otuksia, että toivottavasti eivät katoa tältä pallolta.

Huomionarvoista kaupungissa on myös vauraus, joka näkyy ylenpalttisesti etenkin yksityisten luksusmenopelien (Lambot, Teslat, Porschet, Maseratit, Fefet, Bentleyt ym.) määrässä sekä siinä, että luksusvaate-, koru- ja rannekelloliikkeitä on lähes jokaisessa kadunkulmassa ja ostoskeskuksessa. Mielestäni Hongkong on ainutlaatuinen kaupunki ja ehdottomasti käymisen arvoinen Aasian helmi. Kuten kaikki suurkaupungit, se on raskas, mutta se myös antaa sitä enemmän mitä enemmän siihen panostaa. Hammaslääketieteen taso tuntui myös olevan hyvä ja epikriisi on esitetty kuvissa alempana.

-Sami



Lähtötilanne potilaalla tämä

Hoito tehosi ja Hannakaisan tavoitetila huomenna Balilla tämä

Alla kuvasaldoa Honkkarista ja lopuksi video hauskasta lounastoimituksesta työpaikalle.

Victoria Peakin näköalat

Hongkongin saari

Central-mid-level -liukuportaat (maailman pisimmät)

Paikalliset rakennustelineet bambukepeistä

A-luokan ja B-luokan gondolit

Ocean Park -huvipuisto

Supersöpö panda vuosimallia -86









4 kommenttia:

  1. Hyvä, että saitte hampaan hoitoon, pandamaista oloa vaan Balille! Ja hienot on kuvat taas. tv. Leila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rinjanin tuhkapilven takia juututtiin Singaporeen, eli ei päästykkään vielä Balille! Näillänäkymin sunnuntaina uusi yritys.

      Poista
  2. Mukavan näköinen kirkonkylä vaikka talot onkin korkeampia kuin kotikylillä! Ja kivasti väritettyjä karhuja siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kävi hyvä tuuri pandojen kanssa, koska olivat framilla eikä mökeissänsä piilossa, niinkuin useimmiten.

      Poista