maanantai 26. lokakuuta 2015

Kioton nähtävyyksiä

Kiotossa riittää turistille nähtävää. Askeleita kertyy mittariin ja illalla on veto pois, vaikka muka rauhalliseen tahtiin ollaan kaupunkia kierrelty. Nähtävyydet ovat bussi- tai metromatkan päässä Herra Daisuken kämpiltä, jossa asumme Kioto-viikkomme. Vuokrasimme kyseisen herran yksiön Airbnb:n kautta.


Majapaikkamme Kiotossa

Kyoto -Tower

Tämä näköalatorni sijaitsee ihan Kioton päärautatieaseman edessä, joten sieltä on helppo ja nopea käydä tsekkaamassa maisemat. Kioto on matala kaupunki. Pilvenpiirtäjiä ei sallita ja kaupunki noudattaa ruutukaavaa, mikä helpottaa suunnistamista. Zoomailimme tornissa maisemia, kun joukko koululaisia tuli yhtäkkiä pyytämään päästä samaan kuvaan Samin kanssa! Liekkö erehtyivät julkkikseksi luulemaan tai ehkäpä syynä olivat kuitenkin vain eksoottisen vaaleat hiukset. Sami kylläkin oli sitä mieltä, että koulutytöt vain ihastuivat hänen komeaan ulkomuotoonsa.





Luotijuna Shinkansen sattui myös kuvaan

Kinkaju-Ji

Kultaisen paviljongin temppeli. Alunperin rakennettu 1397 Shogunin eläkehuvilaksi. Paviljonki on päällystetty lehtikullalla ja tätä Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa kohdetta mekin lähdimme ihastelemaan miljoonan kiinalaisturistin kanssa.
Myös ympäröivä metsäinen puutarha lampineen miellyttää suomalaista.










Arashiyama - bambumetsä

Bambumetsään astuessa tuntuu kuin siirtyisi toiseen satumaailmaan. Kymmeniin metreihin kohoavat bambupuut muodostavat vihreän, valoa siivilöivän katteen luontopolun ylle. Jollei tarvitsisi kävellä jonossa, tunnelma olisi hyvinkin mystinen. Tätä tunnelmaa ja valoa ei saa valitettavasti kameralla ikuistettua. Jos paikka olisi lähempänä, harkitsisin meneväni uudestaan aamuvarhaisella ennen muita.



 
 




Fushimi-Inari-Taisha

Shintolainen pyhäkkö-alue, jossa on tuhansia oransseja Torii-portteja, jonka läpi kuljetaan aina Inari-vuorelle asti (jos jaksaa). Hermo meinasi mennä turistivirrassa kävellessä, kun kaikki tietenkin haluavat ikuistaa tämän labyrinttimäisen Torii-jonon mutkat kameroihinsa.


-Hannakaisa


 


 

 

 

6 kommenttia:

  1. Tähän mennessä parhaat kuvat: bambumetsä ja oranssi pylväskäytävä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla on järkkärissä uusi objektiivi ja harjoittelu käynnissä. Vaikuttaa hyvältä ostokselta.

      Poista
  2. Uskomattoman kauniita maisemia ja rakennelmia! Oranssiväri on upea, samoinkuin tuo shogunin talo kokonaisuudessaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä aika ainutlaatuisia rakennelmia! Japani sopii kyllä muutenkin suomalaisen mielenmaisemaan.

      Poista
  3. Nuo oranssit pylväskäytävät oon nähny useammassa elokuvassakin. James Bond?
    Terkuin Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti, mulle ei muistu nyt mieleen elokuvaa....
      Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme liittyi jotenkin bambumetsään.

      Poista