maanantai 5. lokakuuta 2015

Lähtötunnelmia

Seuraa blogiamme myös Bloglovinin avulla

Reittisuunnitelma

Ostimme maailmanympärilentoliput Oneworld–allianssilta. Reittimme kulkee seuraavasti: Japani (Tokyo) – Hongkong – Singapore – Australia (Sydney) – Uusi-Seelanti (Auckland) – Chile (Santiago) – Argentiina (Buenos Aires) – Brasilia (Rio de Janeiro) – Espanja (Madrid). Singapore on meille Kaakkois-Aasian hubi sillä lennämme sieltä erikseen paikallisilla halpalentoyhtiöillä vielä erikseen Balille, Thaimaahan, Vietnamiin, Kambodzhaan ja Kuala Lumpuriin. Toki pidätämme oikeuden muutoksiin matkan varrella. 


Liput on nyt siis kirjoitettu puoleksi vuodeksi eteenpäin. Tämä sopii meille. Tietääpähän ainakin milloin pitää mennä kentälle, eikä tarvitse stressata löytyykö lentoja ja mihin hintaan. Lippu maksoi 3070€/nuppi ja kaikki lennot on suoria.
 



Matkailu avartaa - kokemus kasvattaa!

Mitä enemmän matkustaa, sitä suuremmaksi matkakuume nousee ja uteliaisuus kasvaa. Näin on käynyt meillekin. Olemme aina haaveilleet maailmanympärimatkasta ja tänä vuonna työ- ja elämäntilanne loksahti siten että päätimme siirtyä sanoista tekoihin. Loputtomiin ei voi odottaa, ikuisesti ei voi säästää, nuoremmaksi ei voi tulla, iän tuoma mukavuudenhalu ei laske ja terveys ei ole itsestäänselvyys. Maailma muuttuu ja se maailma kiinnostaa niin kovin! Näin perustelimme itsellemme.

Lähtövalmistelut


Puolen vuoden kotoa ja töistä poissaolo vaatii yllättävän paljon valmisteluja. Ollaan tässä kahta reissua edeltävänä kuukautena ruksittu todo-listaa lyhyemmäksi. Alun perin listassa oli n. 60 kohtaa, joista tässä muutamia: auton seisontavakuutus, autotallin vuokraus, oman autopaikan vuokraus, postin kääntö, laskut e-laskuksi, Hesarin ym. lehtien lopettaminen, viisumit, matkustusluvat, rokotukset ja matkavakuutus. Ja toki reissuun liittyviä hankintojakin tsiljoona. Firmoihin liittyvät asiat ovat sitten vielä ihan oma lukunsa.

Matkakuumeen nostattamiseksi olen viimeisen puolen vuoden ajan lukenut kymmeniä matkablogeja. Blogeista saa valtavasti vinkkejä matkakohteista. Tässä siis yksi blogi jonon jatkoksi. Blogin pitäminen on nyt niin kovin trendikästä, mutta en tee sitä sen vuoksi vaan minusta tämä on loistava, motivoiva tapa pitää matkapäiväkirjaa itselle ja kotijoukkojen on mahdollista seurata matkan kulkua. Samoin yhteydenpito ystäviin matkan aikana on helppoa. Toivonkin teiltä aktiivista kommentointia matkan varrella. En lupaa etukäteen kuitenkaan mitään syväluotaavaa selontekoa, mutta valokuvablogin nyt ainakin.

Nimi blogille

Nimen keksiminen ei tunnetustikaan ole helppoa hommaa. (Viimeksi harjoiteltu muutaman firman nimen kanssa.)

Tunnetteko käsitettä käsidesituristi? Kun näin kuvauksen jossain blogissa, niin naurahdin ja tunnistin heti itseni. Käsidesituristi on siis vastakohta boheemille reppureissaajalle. Käsidesituristi omaa tietyn hygieniatason ja vetää perässä Rimowaansa. Koska mulla ei ole Rimowaa, niin lähden matkaan kahden Samsoniten kanssa. Tästä siis tämä itseironinen nimi käsidesi-travels!

Tavoitteet

Muutamia tavoitteita olemme mielessämme itsellemme asettaneet:
Kulinaristiset elämykset (samaan aikaan välttää ruokamyrkytykset)
Lukea kirjoja (arjessa ei ehdi)

Harrastaa valokuvausta (arjessa ei ehdi)
Liikkua enemmän kuin kotona
Nukkua enemmän kuin kotona
Rentoutua stressistä
Ja vaikuttua!

Kuulostaa siis siltä, että etsimme aikaa.
Katsotaan miten käy….

Hannakaisa

------

Muutama ajatus myös matkan hajamielisemmältä osallistujalta eli Samilta.

Tunnelma tätä kirjoittaessa on jotakuinkin kuten eräs aikamme suuri viihdelegenda on todennut: ”No niin, no niin no”. Eli toisin sanoen hieman ovat ajatukset hakusessa ja tällä kertaa edes alkoholilla ei ole osuutta asiaan. Takana on suurin piirtein kymmenen vuotta työuraa sekä palkansaajana että yrittäjänä. Olkoon matka siis omalta osaltani ainakin osaksi vuorotteluvapaan nimissä tapahtuvaa ansaittua rötväystä, jollei ylevämpää syytä tule keksittyä.

Mainittakoon kuitenkin joitain yksittäisiä viimeaikaisia osatekijöitä, jotka ovat edesauttaneet päätöstä matkaan lähdöstä (toim.huom. kohdat eivät ole prioriteettijärjestyksessä): Kotimaisen median heikko taso talouteen liittyvien asioiden uutisoinnissa, Hannakaisan orastava burn-out, erään nimeltä mainitsemattoman suuryrityksen konsernitilinpäätösjärjestelmäprojektin pakettiin saaminen, House of Cardsin sekä Narcosin tauolle meno ja luonnollisesti myös tarve saada täysi hyöty vasta hankittujen teknisten alushousujen kyvystä siirtää kosteutta pois sieltä missä sitä ei erityisemmin kaivata.

Jotta en menisi vielä tässä vaiheessa blogia liian syvälle sieluni syövereihin, jätän teidät kotimaisen artistin pariin, joka on onnistunut kiteyttämään ainakin osan tunneskaaloistamme matkustusharrastukseemme liittyen:
Klikkaa tästä päästäksesi päämme sisään.

Sami

2 kommenttia:

  1. Seuraavat asiat kussakin paikassa tulee teidän tsekata:
    Japani - samurai miekka ja riisi viina; Hongkong - tavaratalo Hongkong hyvin edullista tavaraa; Sngapore - Singapore sling ja jotain muuta; Australia- kenguru; Uusi seelanti- hobittien filmauspaikka; Chile - Chiileläinen viini ja joku vuori Andeista, en nyt muista nimeä; Argentiina - jalkapallon kokoinen häränpihvi; Brasilia - jalkapallo ja Riion karnevaalit; Espanja - flamenco ja espanjan jalkapallo. Tässäpä tärkeimmät, voitte tietysti keskuudessanne pohtia jotain muuta näiden tilalle, jos lista ei jostain kumman syystä miellytä.
    Ja tietenkin tärkein asia se käsidesi ja joka aamuinen rutistus toisistanne, voi myös tehdä aamun lisäksi minä tahansa aikana.
    Hyvä eikun loistava siitä tulee. Hyvää matkaa... Toivottaa Koskin pariskunta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattis vinkeistä! Edellä mainittujen lisäksi ajattelin tarkistaa paikallisten panimotuotteiden laadun muistaen kohtuuden kuten sote-sektorin puolella tavataan toivoa. =)

      Poista