keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Joulu Singaporessa

Heti maailmanympärimatkaa suunniteltaessa oli selvää, että haluamme viettää joulun Singaporessa. Kaupunki on nimittäin tehnyt meihin niin hyvän vaikutuksen aikaisemmilla käyntikerroilla. Emme kuitenkaan olleet ladanneet suurempia odotuksia joulun viettoon täällä kaukomailla. Yksi syy tähän oli se, että emme oikein tienneet mitä odottaa Singaporen joulutarjonnalta. Aatto osoittautui samanlainaseksi kauppapäiväksi kuin kaikki muutkin päivät Singaporessa. Singaporelaisten päähuvia ovatkin ostoksilla käynti ja ravintolaruokailu. Kauppakeskukset ovat tästä syystä parhaita paikkoja bongailla joulukoristeita, kuunnella joulumusiikkia ja yrittää hakeutua sinällään aika kaupallisen joulun ytimeen. Näkisittepä näitä paikallisia kristillisiä kirkkoja. Meidän näkökulmastamme katsottuna ne ovat suorastaan naurettavan koristeltuja jouluna kaikkine jouluvaloineen ja koristeineen. Myös tunnetuimmalla ravintola-alueella, Clarke Quayssa, oli aattoiltana täysi joulun juhlinta käynnissä. Ihmiset tanssivat ravintoloissa, ja jopa kaduilla, ja monilla ihmisillä oli päässä hauskat vilkkuvaloilla varustetut poronsarvet. Tunnelma oli aikamoinen, mutta harras on sana, jota en tässä yhteydessä käyttäisi ihan ensimmäisenä. Ilo oli kuitenkin käsin kosketeltavaa ja vaikka olimme myöhään liikkeellä, näimme myös paljon perheitä pienten lasten kanssa juhla-alueella.

Halusimme kuitenkin yrittää edes hieman viettää rauhallista joulua näin kahdestaankin ja päätimme varata lukuisten vaihtoehtojen joukosta jouluillaisen joulupäiväksi Westin-hotellista. Monet hotellit ja ravintolat tarjoavat nimittäin täällä ulkona syöjien paratiisissa laajoja joululounaita ja -illallisia. Selvitimme noin tusinan verran eri vaihtoehtoja ja päädyimme Hotel Westiniin laajan menun ja osittain myös siihen sisältyvän "juo niin paljon kuin illassa ehdit" -juomapaketin takia. Tiedossa oli siis hyvän ruoan, samppanjan, viinin ja oluen nauttimista tunnelmallisissa ravintolapuitteissa. Westin osoittautui hintansa väärtiksi ja söimme kupumme täyteen mitä mainioimpia aasialaisia ja länsimaisia herkkuja. Toki sinappihunnulla varustettu suomalainen luomukinkku laatikkoineen puuttui pöydän antimista, mutta kompensoimme menetystämme ostereilla, sushilla, lammaspadoilla ja muilla erikoisuuksilla. Hannakaisakin söi hummeria ensimmäistä kertaa elämässään. Huuhdoimme herkut alas pääasiassa samppanjan ja viinin avulla. Mikä näppärintä ja seuraavaa aamua ajatellan ikävintä, lasit täytettiin automaattisesti tarjoilijan toimesta heti, kun ne olivat tyhjentyneet. Illaan päätteeksi vyöryimme varsin onnellisina ja hyvin ravittuina takaisin hotellille. Todettakoon, että kyllä sen joulun voi ihan hyvin näinkin viettää, jos kaipaa vaihtelua perinteisiin.

Joululahjarintamalla pukki oli järjestänyt Hannakaisalle majoituksen Wanderlust design-hotellista ja itsehän sain lahjaksi edellisessä päivityksessä mainitun matkapuhelimen. Design-hotelli tuntui olevan Hannakaisalle mieluisa lahja, koska silmä kuulemma lepää täällä hereilläkin ollessa. En tiedä varmuudella oliko kyseessä hotelli vai naapurihuoneen saksalainen adonis, mutta päätin varmuudeksi pullistella lihaksiani aina kun Hannakaisa sattui minuun vilkaisemaan. No, takaisin asiaan. Hotelli sijaitsee Little Indian kaupunginosassa ja erittäin hyvin metroyhteyksien varrella. Pääsimme myös korkkaamaan ensimmäisten joukossa ihan hotellin viereen avatun Downtown-metrolinjan uuden Rochor-aseman. Kaiken lisäksi kyydit tällä uudehkolla linjalla olivat ilmaisia uusien asemien avajaisten kunniaksi. Kertoo myös jotain kaupungin siisteydestä, että vuosikausia vanhat asemat ovat puhtaampia kuin uusi asema ja tämä johtuu ainoastaan siitä, että uuden aseman sisältä ei oltu vielä ehditty pyyhkiä kaikkia rakennuspölyjä. Tämä ylenpalttisen siisteyden piirre leimaa Singaporea enemmän kuin mitään muuta kaupunkia, joissa me olemme käyneet. Uskoisin että äitini arvostaisi paikan siisteystasoa.

Vaikka olemme Singaporessa neljättä kertaa, onnistuimme taas löytämään mukavia uusia paikkoja kuten Kampong Glam (tuttavallisemmin Arab Quarter) ja Chijmes. Chijmes on nykyisellään ravintolakompleksi, jossa toimivat ennen katolilaisen kirkon nunnaluostari, orpokoti, tyttökoulu ja naisten suojakoti. Rakennuskompleksin sisäpihaa hallitsee hieno reilut sata vuotta vanha kappeli, joka nykyisellään on monitoimitila. Paikka on mielestäni huippuesimerkki siitä miten vanhat tilat muuntautuvat uusiin tarpeisiin, kun alkuperäinen käyttötarkoitus loppuu. Arab Quarterilta taas löysimme design-putiikkeja, kahviloita ja jälleen kerran uusia ravintoloita.

-Sami





Jouluaaton tunnelmia Clarke Quayssa

Chijmes

Chijmesin vanha kappeli ja nykyinen monitoimitila
Jouluillallinen Westinin tyyliin

Joulujuomia Westinin tyyliin



Hotellimme Little Indiassa




Arab Quarterin suunnilla

Haji Lane

Rochorin uutuutta kiiltävä asema

6 kommenttia:

  1. No olihan joulu! Aika erikoisia nuo sikäläiset joulueväät. Hotelli vaikuttaa mielenkiintoiselta kun ei ole semmoinen perushotelli. Hannakaisa osaa valita upeita juttuja! Ja taas aivan mahdottoman hienoja, erikoisia kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pöydän antimet oli runsaat ja vaihtelu virkistää!

      Poista
  2. Hauskaa uutta vuotta!
    Kiva joulu siellä. Hienoja kuvia.
    T: Esko ja Laila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinne teille! Harmi kun ette päässeet mukaan!

      Poista
  3. EI hitto =D. (Mä edelleen elättelen toiveita siitä Etelä-Amerikasta.)

    -I

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Nyt vaan lentodiilejä seuraamaan!

      Poista