lauantai 2. tammikuuta 2016

Not so happy new year

Uuden vuoden juhlinta sujui Singaporessa rauhallisesti. Kävimme päivällä Sentosalla, joka on muutamalla uimarannalla varustettu pieni huvipuisto- ja resort-saari Singaporen edustalla. Aikaisemmalla reissulla Singaporessa olemme menneet saarelle gondoli-hissillä. Tällä kertaa testattiin monorail, joka lähtee VivoCity-ostoskeskuksesta. Halusimme käydä tsekkaamassa biitsin, vaikka ei auringonottoaikeissa oltukaan. Harvassa maassa muuten pääsee hotellilta biitsille metrolla! Tuuria oli matkassa, sillä samalla sekunnilla, kun palasimme junalle, alkoi satamaan kaatamalla. Loppupäivän satelikin ja odottelimme millainen ilotulitus olisi tiedossa puolen yön aikaan. 

Istuskelimme iltaa hotellin lähellä Chinatownissa mukavan karibialaisen ravintolan kuistilla. Zacapa-rommi ei kuulemma maistunut yhtä hyvältä, kun eräs toinen Zacapa-mies puuttui matkasta. Onneksi kuitenkin sade loppui viime hetkellä ja lähdimme metroajelulle miljoonan muun ihmisen kanssa Marina Bayn suuntaan. Pääsimme lyhyen metromatkan ja pienen kävelyn jälkeen ihan hyville katselupaikoille. Ilotulitus alkoi valoshown saattelemana ja kesti reilut kahdeksan minuuttia. Oli kokoa ja näköä paukuilla! Valitettavasti ilmeisesti kostean ilman takia rakettien savu ei hälvennyt, mikä osittain esti väriloistosta nauttimista. Esityksen jälkeen olimme hieman skeptisiä sen suhteen miten nopeasti pääsisimme takaisin hotellille, sillä ihmisiä oli paljon liikkeellä. Toisin kuin Suomessa, Singaporen julkinen liikenne oli laitettu turbovaihteelle. Metroja oli lisätty, ne kulkivat aamuyöhön asti ja kaikilla asemilla oli extraopastajia ja -opasteita. Homma toimi huikean hyvin ja olimme hotellilla alle tunnissa. Samin viereen istui suomalainen mies, joka oli ollut katsomassa ilotulitusta kahden poikansa kanssa. Toinen pojista oli opiskelijavaihdossa Singaporessa. Mainittavaa on myös että kukaan ei ampunut omia paukkuja, eikä juonut alkoholia yöllä julkisilla paikoilla. Teimme johtopäätöksen että tämmöiset tekemiset olivat kiellettyjen listalla.

Vuotemme loppui valitettavasti surullisiin tunnelmiin. Saimme suru-uutisen kotoa, että rakas isoäitini Mamma on nukkunut pois. Luonnollisestikkaan reissufiilistä ei tällä hetkellä oikein ole. Huomenna matka jatkuu kuitenkin Bangkokiin. 

-Hannakaisa



Siloso beach, Sentosa





Porukka odottelee ilotulituksen alkamista ostoskeskuksessa
Marina Bay Sands -hotelli



Mamman antaman suojelusenkelin voimaan luottaen kohti uutta vuotta 2016



1 kommentti: