tiistai 22. joulukuuta 2015

Matkailijan arkea Kuala Lumpurissa

Ei ollut kukko, joka herätti KL:ssä, oli naapurimoskeijan rukouskutsu. Jätän kertomatta tässä mitä mieltä olin silloin siitä valitusvirrestä, klo 5.45!

Kuala Lumpur on Malesian pääkaupunki, jossa yhdistyy paikallisten malaijijen, kiinalaisten ja intialaisten kulttuurit. Ruokalista on siis laaja ja tulimmekin tänne oikeastaan edullisen ja hyvän ruuan perässä. Kaupunki ja kadut ovat yhtä rakennustyömaata, kattavaa metroverkostoa ei ole, eli ruuhkaa pukkaa. Helsingin katutyömaat eivät ole siis mitään verrattuna tähän. Pilvenpiirtäjät ja hökkelitalot on sulassa sovussa keskenään.

Vaurastuminen on käynnissä Malesiassakin ja suuret kauppakeskukset hehkuttavat jouluhysteriaa siinä missä muuallakin. Komeimmasta joulukuusesta kilpaillaan täälläkin. Koska ollaan muslimimaassa, joulu on pelkästään kaupallinen. Jouluvalmistelut eivät kuulu tänä vuonna meidän ohjelmaamme, joten kaikki joulurekvisiitta täällä helteessä tuntuu lähinnä naurettavalta. Huvitti myös, kun katseltiin yli kolmenkympin lämpötilassa ostoskeskuksen ovella tekolumisadetta ja ihmisten valokuvasessioita, joissa tapahtumaa pyrittiin vangitsemaan. Ei pitäisi nauraa, kuultiin että lämpöennätyksiä rikotaan Suomessakin, eli eipä ole sanottua etteikö tulevaisuudessa vaikka Aleksin joulukadun avajaisissa tykitettäisi lunta kadulle.

Pääsimme myös lounastreffeille paikallisen Ee-Tanin kanssa. Facebook yhdistää kaverinkaveritkin! Oli mukava saada paikallisopas kertomaan parhaat vinkit kaupunkiin ja rohkaisemaan ennenkuulemattomiin ruoka-annoksiin. Ruoka oli hyvää ja toki tällainen pyyteetön auttaminen ilahduttaa aina sekä kulttuuritietojen vaihto omista kotimaista on aina hauskaa. Meillä on muuten laukuissamme Suomen lippu -tarrat ja ainakin tähän asti meidät on suomalaisina otettu vastaan aina positiivisesti. Tosin Vietnamissa mun lippu kiinnosti jotain lentokentän työntekijää siinä määrin, että tämä takavarikoi sen ilmeisesti omiin kokoelmiinsa.

Reissua on sen verran takana, että matkailustakin on tullut arkisempaa. Enää ei jaksa koluta nähtävyyksiä ja päivät noudattavat jo tiettyä rytmiä. Vuokrasimme taas Airbnb:stä yksiön. Ihan ei saatu sitä mitä ilmoituksessa luki, mutta kotimajoituksessa on kuitenkin  aina eri fiilis kuin hotellissa. Tämä olikin hyvä stoppi pestä pyykkiä, organisoida matka-arkkua ja lähettää ylimääräisiä tavaroita Suomeen. Kävimme kaksi kertaa elokuvissakin. Spectre vetosi minuun ja Star Wars Samiin! Kahden euron leffalipusta ei taida paljoa jäädä katetta täkäläisille?!

KL:n visiitin lopuksi nostimme elintasoamme yöpymällä muutaman yön paikallisessa Hiltonissa. Olemme keskittäneet kaikki hotellihankintamme Hotels.comiin ja saimme hyödynnettyä kertyneitä palkintoöitä Hiltonin varaukseen.

Rentouttavaa joulun aikaa lukijoille sinne Suomeen!

-Hannakaisa



Jos Suomessa on kirkonkylä, niin onko Malesiassa vastaavasti moskeijankylä?

-Sami


Varustehuoltoa paikallisessa pesulassa
Synttärisankarin naurava nakki!

Petronas Twin Towers on KL:n maamerkki

Siellä se naapurimoskeija näkyy






Näköalat Hiltonista







2 kommenttia:

  1. Upea juttu ja upeita kuvia! Ja minäkin haluan viettää synttärini KL:ssa ja nauraa tuommoisille nakeille!

    VastaaPoista
  2. Nyt kun päästiin Singaporeen, niin hymy levisi entisestään! :D

    VastaaPoista