tiistai 9. helmikuuta 2016

Australian auringossa - Sydney

Mielikuvat Sydneystä rajoittuivat meillä kuuluisaan oopperataloon, joten olipa mukava huomata, että kaupungista löytyi vaikka kuinka paljon muutakin mukavaa. Etenkin arkkitehtuuri teki minuun vaikutuksen. Lähes kaikki blogikirjoituksen kuvatkin ovat sattuneesta syystä rakennuksista. Välittömästi oli myös aistittavissa, että aussit ovat todellikin rentoa easy-going -kansaa. Hymy irtoaa, small talk lentää jopa niin, että lentokentän check-in tiskillekin oli pitänyt laittaa kyltti, jossa kielletään turva-asioilla vitsailu! Välillä englanti on kyllä sellaista murretta, että saa todella höristellä korviaan saadakseen siitä selvää. Jo nyt ymmärrän hyvin miksi tänne on kotiutunut myös paljon suomalaisia. Jotain samaa kulttuureistamme täytyy löytyä. Tai sitten maa vain tuntuu meistä tutulta kolmen aasiassa vietetyn kuukauden jälkeen.

Arkkitehtuuri on hyvin monimuotoista ja keskustasta löytyykin paljon todella vanhoja rakennuksia sekä suuria moderneja pilvenpiirtäjiä vieretysten. Taajamissa taas on lännentyyliin mitä erilaisimpia julkisivuja rivissä. Omakotitalot ovat myöskin hyvin persoonallisia. Ihastuimme eniten The Rocks ja Surry Hills alueisiin keskustassa. Molemmista löytyi hienoja ja värikkäitä vanhoja rakennuksia sekä lukuisia ravintoloita ja kahviloita. Muuten, täällä se vasta kahvilakulttuuri kukoistaakin. Ja sissari saa taas kerätä ideoita joka puolelta yllin kyllin!

Yhtenä päivänä matkustimme lautalla 30 min matkan Manlyn -kaupunginosaan. Paikka oli kuin Miami pienoiskoossa. 1920-luvulla rakennettuja taloja, rantabulevardi ja hieno hiekkaranta. Sää tosin oli puolipilvinen ja täten vain surffarit näyttivät uskaltautuvan veteen. Tietenkin oopperataloa käytiin ihmettelemässä joka suunnalta ja hieno se kyllä on! Huvittavaa oli, kun varmaan kolmannen kerran tällä matkalla Samilta tullaan kysymään tietä tai muuta neuvoa. Olemme varmaankin niin määrätietoisen näköisiä, että luulevat meitä paikallisiksi.

Majoituimme Airbnb:n kautta varattuun pelastusarmeijan koulutuskeskukseen. Se sijaitsi n. puolen tunnin junamatkan päässä keskustasta Stanmoren lähiössä. Seutu oli rahallinen ja majatalo vielä rauhallisempi. Hinta-laatusuhteelta matkan kalleimmat majoitukset löytyvät todennäköisesti Sydneystä! Tästä Pelastusarmeijan asunnostakin saimme pulittaa 80€/yö! Turisteja näkyi reilusti, joten ehkäpä majoituskapasiteettia ei ole riittävästi.

Saimme jälleen ikäviä uutisia Suomesta. Tälläkertaa Samin isoäiti Fammu on saanut vakavan aivoinfarktin ja emme voi kuin odottaa miten tilanne siellä kehittyy. Viimeisimmät tiedot tätä kirjoitettaessa ovat onneksi varovaisen positiivisia.

-Hannakaisa












Manly beach

Manly

Manly









Kaamea kanuuna!


Pelastusarmeijan koulutuskeskus, Stanmore


4 kommenttia:

  1. Hieno juttu ja upeita kuvia! Mahtava kirjo erilaista arkkitehtuuria etenkin julkisivuissa. Siellähän oli kuvissa tuttujakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaupunki vaikutti niin mukavalta, että varaamme ehkä loppuukuusta vielä muutaman päivän Sydneyyn ennen Uutta-Seelantia.

      Poista
  2. Kiva että tsekkasitte Manlyn. The Academy Brand - talo kuvissanne pisti myös silmiini! ;) tv. Leila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, Paikka oli mukava, mutta eritoten lauttamatka myös! Juttelimme lautalla muutamien australianenglantilaisten eläkeläisten kanssa ja saimme lisää matkavinkkejä. Kyselivät meiltä myös pakolaiskriisistä.

      Poista