torstai 10. maaliskuuta 2016

Queenstownin huipulla

Kautta maalauksellisten maisemien! Saavuimme idylliseen Queenstowniin vuorten keskelle ja hienot maisemat tekivät vaikutuksen jo ennen kuin koneemme oli edes laskeutunut. Tavoitteenamme oli nautiskella tämän alppityylisen pienen kylän rennosta loppukesän meiningistä rauhallisesti syöpötellen ja paikallisia maisemia ihastellen. Ennen terasseille menoa tiedossa oli kuitenkin kiipeilysessio kylän vieressä olevalle Queenstown Hillille (korkeus 907 metriä). Korkeuseroa harjoituksessamme oli hieman yli puoli kilometriä. Tosi kiipeilijöiden ja urheilijoiden näkökulmasta homma on tietysti helppo nakki mutta rapakuntoisina konttorirottina läähätimme raskaasti ylös tarpoessamme. Vaikka olin psyykannut itseäni katsomalla Mount Everestin valloituksesta kertovan elokuvan yhdellä lennollamme, on pakko myöntää, että Seitsemän huipun valloittaminen taitaa meidän osaltamme jäädä haaveeksi. Onnistuimme kuitenkin saavuttamaan Queenstown Hillin huipun ja näkymät olivat todellakin vaivan arvoiset.

Queenstownin seutu on tunnettu erityisesti kaikenlaisista hurjapääaktiviteeteista kuten esimerkiksi benji-hypyistä sekä erilaisista varjoliito- ja laskuvarjohyppymahdollisuuksista. Vesiurheiluakin on mahdollista harrastaa vaikka minkälaisilla vehkeillä. Oli kajakkia, sukeltavaa umpivesiskootteria, muskelivenettä, veneen perässä vedettävää liitovarjoa ja höyrylaivaa. Olen kuitenkin jättänyt hurjapääharrastukset taakseni joten tyydyimme katselemaan viihtyisien ravintoloiden terasseilta, kun vuorten rinteiltä tuli ihmisiä alas milloin missäkin asennoissa erilaisten välittömältä hengenlähdöltä suojaavien vekottimien avulla. Mainittakoon, että talviaikaan lähistöltä löytyy myös laskettelu- ja hiihtomahdollisuuksia.

Matkustusajankohdastamme voi myös todeta, että olemme selkeästi liikkeellä kesäkauden lopulla. Muut turistit tuntuivat olevan pääasiassa paikallisia, brittejä tai amerikkalaisia ja kaikki eläkeläisiä. Nuoret matkaajat (ja kiinalaiset!) ovat selkeästi aliedustettuina tähän vuodenaikaan. Tästä syystä esimerkiksi ravintoloissa ei tunnu olevan ruuhkaa mutta tyhjääkään ei onneksi ole. Toisin sanoen ravintolavarauksista ei tarvinut stressata. Olemme todella onnellisia siitä, että valitsimme Queenstownin visiitin kohteeksi sillä rentouduimme todella hyvin muutaman siellä vietetyn päivän aikana. Kaikki tuntui optimaaliselta ilmaa, vettä, unta ja ruokaa myöten. Queenstownissa olisi voinut viihtyä pidempäänkin.

-Sami

Lisähuomiona kyynistä huumoria Uuden-Seelannin tapaan: Olimme saapuneet Queenstownin idylliselle pikkulentokentälle ja suuntasimme paikallisbussin pysäkille. Aluetta valvonut työntekijä tuli kertomaan, että bussi oli juuri mennyt ja pääsisimme hotellille nopeammin shuttlebus-kyydillä. Kysyin että onko se ilmainen ja työntekijä totesi naurahtaen siihen: "Nothings for free mate". Saipas kauppatieteilijä näpeilleen siinä. =) Rentoa porukkaa ovat siis täälläkin mutta enemmän suomalaisella tavalla verrattuna ausseihin.





Jaksaa jaksaa, huippu häämöttää!
 














4 kommenttia:

  1. Uskomattoman hienot maisemat Queenstownissa! Terapeuttisen rentouttavan videon perusteella on helppo uskoa paikan rauhallisuuteen! Toki sitä ei välttämättä korosta luettelo aktiviteettien tarjonnasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se oli rauhallinen ja rauhoittava mesta. Jäämme kaipaamaan!

      Poista
  2. Videosta hypnotisoituneena tekisi mieli päästä tuntemaan veneen perässä vedettävän höyrylaivan huuma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =) Kannattaa matkustaa Queenstowniin! Se ON ihme paikka!

      Poista